MEER OVER MEZELF


LIMBURG ALLEIN

Mijn naam is Vicky Van Immerseel en ik ben het gezicht achter STUDIO_ECLECTIC.  Ik ben 42 jaar en woon met mijn lieve man en 2 dochters (9 en 13) in het Belgisch Limburgse Oudsbergen; een gezellig landelijk dorp.  Ik houd enorm van de typisch Limburgse gastvrijheid en de mooie natuur overal rondom mij.  Je wandelt hier letterlijk de straat uit en staat op de Oudsberg; de grootste en hoogste open stuifduin van Vlaanderen.  De Oudsberg is sinds 1998 erkend als Vlaams natuurreservaat en maakt deel uit van het Nationaal Park Hoge Kempen.  Ik heb nood aan groen, ruimte en rust en woon hier dus super graag !

KLEINE GELUKJES    Ik kan enorm genieten van de kleine gelukjes in het leven: een verse tas koffie in de ochtend, de zon die op mijn gezicht schijnt als ik de gordijnen open, de geur van vers gemaaid gras of een spontane knuffel van mijn 2 prachtige meisjes.  Ik heb geen grootse dingen nodig om tevreden te zijn.  Eenvoud en dagen gevuld met simpele gezelligheid, maken mij intens gelukkig...

'Enjoy the little things, for one day you may look back and realize they were the big things.'

Robert Breault

ARCHITECT


In 2004 behaalde ik mijn Master in de Architectuur aan de PHL (nu UHasselt) en ik deed het ‘traditionele architectenwerk’ ongeveer een jaar of 15. 

Ik werkte als freelancer op verschillende architectenbureaus en deed ook wat projecten voor mezelf na de uren.

Ontwerpen maken, uitvoeringsdossiers opstellen, werven leiden,…

Ik deed het met veel plezier en haalde er enorme voldoening uit.  

Maar het moet gezegd: Het is een zware job met veel verantwoordelijkheid waar je altijd beschikbaar moet zijn.

Na een zware rugoperatie in 2017 heb ik mijn leven moeten omgooien. Ik werd gedwongen om serieus gas terug te nemen en tot rust te komen.

Ik? Tot rust komen? Ik die altijd ‘aan’ stond en nooit tijd nam voor mezelf. Ik kan je zeggen: Ik liep tegen de muren op !!!


En zo ben ik begonnen met kamerplantjes. Om wat om handen te hebben haalde ik er een paar in huis om onze woning wat op te fleuren.

Ik zocht uit hoe ik ze het beste kon verzorgen en merkte dat ik hier enorm relaxt en gelukkig van werd.

Ik die altijd zei dat ik ab-so-luut géén groene vingers had.

Met de jaren kwamen er meer en meer (en meer) plantjes bij, waardoor ons huis nu een echte Urban Jungle is !

Het is zó ontzettend verslavend en zorgt voor een hele fijne vibe in een ruimte.

Door te experimenteren en veel op te zoeken, kreeg ik er ook steeds meer concrete kennis over. Ik merkte dat mensen uit mijn omgeving me raad begonnen te vragen en hielp ze dan met veel enthousiasme verder.

Iets dat ik nu ook in mijn workshops en cursussen met heel veel passie doe !


Nieuwe dingen leren en dit dan overdragen naar anderen geeft me een enorme boost !

'And suddenly you just know… It’s time to start something new and trust the magic of beginnings.'

Meister Eckhart

(H)ARTS & CRAFTS     Ik herontdekte de laatste jaren ook mijn creatieve ziel.  Zonder creativiteit ben ik nl. niets.  Het zit in alle aspecten van mijn leven verweven en maakt me zó enorm blij.  Iets uitdenken, iets maken, met mijn handen bezig zijn,…  Ik bloei er helemaal van open !

Zo ben ik ook terug begonnen met aquarelleren en boy wát vind ik dat zalig !  Het was van mijn studies geleden dat ik nog een penseel in de hand nam maar de skills waren er nog steeds.  Ondertussen rol ik geregeld mijn mouwen op en experimenteer ik er lustig op los met allerlei stijlen en mixen.  Ook ander ‘handwerk’ geeft me fijne kriebels in mijn buik: macramé, weven, tuinieren, bloemschikken, meubeltjes upcyclen,…  You name it ! 

Ik loop over van de ideeën om ook voor al deze dingen nieuwe workshops uit te werken.  Ik kom gewoon uren op een dag tekort !  Maar iets waar ik zelf zo blij van word, wil ik simpelweg graag met de wereld delen.  Lesgeven over mijn persoonlijke passies voelt dan ook helemaal niet als werken maar eerder als een cadeautje dat ik mezelf geef… 

'When the creative mind is unleashed and understands its true nature, it's unlimited. There's nothing you cannot do.'

Katie Byron

ECLECTISCH   Ook mijn oude liefdes architectuur, design en interieur kunnen mij nog steeds bekoren.  Waar ik vroeger volledige huizen en gebouwen ontwierp, spitst zich dat nu meer toe op het interieur.  Iets kleinere en meer behapbare projecten in het kader van mijn gezondheid.

 

Oh ja… En zei ik al dat ik ook tussendoor nog wat aan grafisch design doe?  Bvb. een nieuw logo ontwerpen of een uitnodiging voor een belangrijke gebeurtenis.


Ik heb de naam STUDIO_ECLECTIC dus niet zomaar gekozen !  Ik kan nl. niet kiezen. Kiezen is voor mij verliezen. 

Ik vind gewoon zoveel dingen leuk ! 

‘Eclectisch’ verwijst meestal naar een werkwijze waarbij gebruik wordt gemaakt van een combinatie van verschillende methoden of een mix van verschillende stijlen waarbij men uit alles de beste elementen kiest.  En dat is ook waar mijn bedrijf voor staat:  Al mijn creatieve kronkels komen hier samen om met jullie te delen !


Hopelijk zie ik jullie snel terug in één van mijn workshops of om samen een ander project aan te pakken. 

Ik kijk er naar uit !!!


Liefs,


Vicky X

Heb je nog vragen?


Stuur een mailtje of neem contact op via een privé bericht op sociale media en ik kom zo snel mogelijk bij je terug !