URBAN JUNGLE WORKSHOPJAPANSE KOKEDAMA

Japanse mosbal


Natuurlijk en origneel hangsysteem voor kamerplanten...

Science


Wetenschappelijke achtergrond over de juiste opbouw...

Gratis E-book


Inclusief een digitaal naslagwerk met belangrijke info over de verzorging...

Heb je thuis al een heuse Urban Jungle en zou je graag eens iets anders willen dan een standaard plant in een sierpot?  Of heb je niet (meer) zoveel plaats in huis om een plantje neer te zetten?  Dan is deze workshop kokedama ideaal voor jou !!!


In deze cursus gaan we een Japanse mosbal maken.  We pakken de wortelkluit van een kamerplantje in met speciale potgrond en mos en omwikkelen het geheel vervolgens met jutekoord.  Dit is een werkje waarbij je je handen lekker vuil gaat maken.  Men weze gewaarschuwd...  Ook is het handig als je per 2 komt, zodat je elkaar kan helpen met het inpakken van de mosbal. 

We knopen er een eenvoudig hangsysteem bij uit dezelfde koord, zodat je je creatie thuis op een mooi plekje kan hangen.  De groene vriendjes die in een dergelijke mosbal goed gedijen zijn plantjes die graag wat vochtiger staan zoals bvb. varens.  Het voordeel is dat deze niet zo heel veel licht nodig hebben om gelukkig te zijn. Heel fijn dus om een iets donkerder hoekje in je woning op te fleuren !  Andere plantjes zijn natuurlijk ook mogelijk.  Dit kunnen we samen bespreken bij het boeken van de workshop.


Ik vertel tijdens de les meer over de functie van de verschillende onderdelen van de mosbal met informatie die wetenschappelijk onderbouwd is.  Waarom we doen wat we doen dus.  Ook krijg je uitgebreid mee hoe je jouw kokedama thuis verder kan verzorgen en waar je op moet letten. 


Alle materialen worden voorzien: het plantje, potgrond, mos en koord om mee af te werken. Jij hoeft nergens aan te denken en moet enkel de mouwen opstropen en aan het werk gaan !  


Na de workshop mag je een E-book in je mailbox verwachten met een samenvatting van de belangrijkste informatie die gegeven werd om je mosbal thuis correct te verzorgen.  Zo kan je in alle rust dingen terug gaan opzoeken en jouw kokedama in topvorm houden.

PRAKTISCH

PRIJS


De prijs voor deze workshop is €45 incl. BTW per deelnemende persoon. 


  • Incl. alle benodigde materialen voor de technische opbouw en afwerking van de kokedama
  • Incl. E-book met een samenvatting van de belangrijkste info voor de verzorging
  • Excl. huur lokaal

VOORWAARDEN


De workshop kan geboekt worden vanaf 4 deelnemers.  Een groepje van 15 personen is het maximum om iedereen de kans te geven om vragen te stellen in alle rust.


Enige voorafgaande plantenkennis is niet vereist voor deze cursus.


De workshop duurt ongeveer 2,5h (korte pauze).

LOCATIE


De workshop wordt gegeven in den Ichter in Oudsbergen of op een andere locatie naar keuze.  

  

  • Lokaal op basis van het aantal deelnemers
  • Buiten Limburg wordt een km-vergoeding aangerekend van €0,40/km incl. BTW
  • Aanwezigheid van warm water en (plek voor) een beamer

Heb je nog vragen?


Stuur een mailtje of neem contact op via een privé bericht op sociale media en ik kom zo snel mogelijk bij je terug !