URBAN JUNGLE WORKSHOPBOTANISCH TERRARIUM

Mini ecosysteem


Maak je eigen groene wereld in een gesloten glazen terrarium...

Science


Wetenschappelijke achtergrond over de juiste laagopbouw...

Gratis E-book


Inclusief een digitaal naslagwerk met belangrijke info over de verzorging...

Maak je eigen mini ecosysteem in een glazen terrarium. Heb je thuis al een heuse Urban Jungle en zou je graag eens iets anders willen dan een standaard plant in een sierpot?  Of heb je (nog) niet zo een groene vingers maar wil je wat easy care plantjes in huis?  Dan is deze workshop botanisch terrarium ideaal voor jou !!!


In deze cursus leer je meer over de soorten terraria en het type dat wij gaan maken nl. een gesloten terrarium met een kurken afsluitdop.  Dit soort terrarium onderhoudt zichzelf en heeft super weinig verzorging nodig eens het stabiel is.  Ideaal dus als je (nog) geen volleerde plantouder bent of weinig tijd hebt om veel met je groene vriendjes bezig te zijn.  Het soort plantjes dat in een dergelijk systeem goed gedijt zijn bvb. varentjes. Het voordeel is dat deze niet zo heel veel licht nodig hebben om gelukkig te zijn. Heel fijn dus om een iets donkerder hoekje in je woning op te fleuren !


Ik vertel tijdens de les meer over de functie van de verschillende lagen in het terrarium met informatie die wetenschappelijk onderbouwd is.  Waarom we doen wat we doen dus.  Ook krijg je uitgebreid mee hoe je jouw creatie thuis verder kan verzorgen en waar je op moet letten. 

Alle materialen worden voorzien: het glaswerk, siersteentjes in verschillende kleuren, potgrond, plantjes, mos en allerlei soorten decoratie (driftwood, sierkeien, schors, leuke figuurtjes,... ) om mee af te werken. Jij hoeft nergens aan te denken en kan heerlijk genieten en je creativiteit laten stromen.  Je kan natuurlijk altijd een klein voorwerp meebrengen dat jou dierbaar is en dat je graag in het terrarium zou verwerken: een mooie steen of schelp van op vakantie, een stukje tegel uit je oude huis, een klein beeldje dat je van je oma kreeg of misschien een grappige dino of een Lego of Playmobil mannetje dat voor jou een speciale betekenis heeft.  Niets is te gek!


Na de workshop mag je een E-book in je mailbox verwachten met een samenvatting van de belangrijkste informatie die gegeven werd om je terrarium thuis correct te verzorgen.  Zo kan je in alle rust dingen terug gaan opzoeken en jouw ecosysteem in topvorm houden.

PRAKTISCH

PRIJS


De prijs voor deze workshop is €60 incl. BTW per deelnemende persoon. 


  • Incl. alle benodigde materialen voor de technische opbouw en decoratieve aankleding van het terrarium
  • Incl. E-book met een samenvatting van de belangrijkste info voor de verzorging
  • Excl. huur lokaal

VOORWAARDEN


De workshop kan geboekt worden vanaf 4 deelnemers.  Een groepje van 15 personen is het maximum om iedereen de kans te geven om vragen te stellen in alle rust.


Enige voorafgaande plantenkennis is niet vereist voor deze cursus.


De workshop duurt ongeveer 2,5 - 3h (korte pauze).

LOCATIE


De workshop wordt gegeven in den Ichter in Oudsbergen of op een andere locatie naar keuze.  

  

  • Lokaal op basis van het aantal deelnemers
  • Buiten Limburg wordt een km-vergoeding aangerekend van €0,40/km incl. BTW
  • Aanwezigheid van warm water en (plek voor) een beamer

Heb je nog vragen?


Stuur een mailtje of neem contact op via een privé bericht op sociale media en ik kom zo snel mogelijk bij je terug !