ART CURSUSAQUAREL ACADEMIE

Watercolour wonders


Ontdek het magische medium 'aquarel' en verwonder je over de prachtige resultaten....

Like a pro


Volwaardige en uitgebreide basiscursus waterverven voor beginners...

Let it flow


Even vertragen en alle focus op het creëren...

DEN ICHTER OUDSBERGEN


AQUAREL ACADEMIE DATA 2024 !!!

workshops-cursussen-limburg-aquarel-kunst-schilderen-tekenen-initiatie-beginner-lessenreeks-academie-tekenschool-waterverf

SEE

BELOW

Je wilt graag kennismaken met de wondere wereld van het aquarelleren maar het medium schrikt je nog wat af.  Je doet de dingen graag grondig en wilt zowel de theorie onder de knie krijgen maar deze ook meteen koppelen aan toffe praktijkprojecten.  Of in een ver verleden nam je reeds het penseel ter hand maar jouw kunstenaarskwaliteiten kunnen wel een opfrisbeurt gebruiken.  Dan is deze 5-delige basiscursus aquarel ideaal voor jou !!!


Om te starten krijg je eerst uitgebreid uitleg over de beschikbare materialen en waar je op moet letten bij de aankoop.  Doorheen de lessenreeks leren we vervolgens stap voor stap de absolute basisbeginselen aan van het aquarelleren.  We gaan aan de slag met transparantie- en precisieoefeningen en het schilderen van gradiënten en wassingen.  Ook wordt in detail de kleurenleer uitgelegd en leer je meer over het zelf mengen van de kleuren in je verfpalet.  Bovendien zullen we gebruik maken van de ‘lifting’ en ‘glazing’ techniek en gaan we lekker old school ‘spetteren’ met verf.  Ook werken we volgens het ‘nat-in-nat’ en ‘nat-op-droog’ principe, leer je 'dry brushen' en maskeervloeistof gebruiken. 

Iedere keer dat we samen schilderen gaan we een level omhoog en borduren we voort op wat we al geleerd hebben.  Via praktische tips & tricks leer je omgaan met veel voorkomende problemen en word je stilaan omgetoverd tot een echte 'Watercolour pro'.

In elke les gaan we specifiek aan de slag met een bepaalde schildertechniek, die we van A tot Z verkennen.  Aan het einde van de les werken we steeds een concreet projectje uit, waarin we de aangeleerde beginselen toepassen.  Tijdens het schilderen van deze aquarellen, verfijnen we onze werkwijze en krijg je de bewuste schildertechnieken beter onder de knie.  Naast de oefeningen die we in de lessen gezamenlijk maken, heb je aan het einde van de cursus dus ook minstens 5 uitgewerkte schilderijtjes om je eigen collectie mee te starten.  Hoe cool is dàt !!!  


Tijdens de lessenreeks krijg je al het nodige schildermateriaal ter beschikking: aquarelverf, penselen, papier, afplaktape, potlood en gum, een mengpalet, … Wat je wel zelf eventueel mag meebrengen, is een schort om je kleren te beschermen.  Voor de rest hoef je nergens aan te denken en kan je heerlijk je creativiteit laten stromen!

We werken uitsluitend met kwalitatieve kunstenaarsmaterialen en volgens de inspiratie van het moment. De werkjes en oefeningen kunnen dus wat afwijken van de foto's die op de website getoond worden.

 

Na de eerste les mag je een E-book in je mailbox verwachten met een samenvatting van de belangrijkste informatie die gegeven werd over de benodigde schildermaterialen.  Zo kan je thuis in alle rust dingen terug gaan opzoeken, wanneer je eigen spulletjes wilt aanschaffen om het aquarelleren zelf verder te ontdekken.

PRAKTISCH

PRIJS


De prijs voor de 5 lessen is €195 incl. BTW per deelnemende persoon. 


 • Incl. alle benodigde schildermaterialen om in de lessen te gebruiken.
 • Incl. E-book met een samenvatting van de belangrijkste info om eigen werkmateriaal aan te kopen.  
 • Excl. huur lokaal

VOORWAARDEN


De workshop kan geboekt worden vanaf 5 deelnemers.  Een groepje van 15 personen is het maximum om iedereen de kans te geven om vragen te stellen in alle rust.


Enige voorafgaande kennis van aquarel is niet vereist voor deze cursus.


Elke les duurt ongeveer 3h (korte pauze).

LOCATIE


De workshop wordt gegeven in den Ichter in Oudsbergen of op een andere locatie naar keuze.  

  

 • Lokaal op basis van het aantal deelnemers
 • Buiten Limburg wordt een km-vergoeding aangerekend van €0,40/km incl. BTW
 • Aanwezigheid van warm water en (plek voor) een beamer

DEN ICHTER OUDSBERGEN


AQUAREL ACADEMIE 2024

workshops-cursussen-limburg-aquarel-kunst-schilderen-tekenen-initiatie-beginner-lessenreeks-academie-tekenschool-waterverf

In het voorjaar van 2024 gaan we elke laatste donderdag van de maand van 19:30h tot 22:30h samen schilderen in den Ichter.   

       

 • 25/01/2024
 • 29/02/2024
 • 28/03/2024
 • 25/04/2024
 • 30/05/2024

 

Klik hieronder om je in te schrijven of stuur me een berichtje via sociale media.  Door betaling van het voorschot van 117€, ben je zeker van een plekje. 

workshops-cursussen-limburg-aquarel-kunst-schilderen-tekenen-initiatie-beginner-lessenreeks-academie-tekenschool-waterverf

Heb je nog vragen?


Stuur een mailtje of neem contact op via een privé bericht op sociale media en ik kom zo snel mogelijk bij je terug !