AQUAREL WORKSHOPEIGENTIJDSE KERSTKAARTEN

Watercolour wonders


Ontdek het magische medium 'aquarel' en verwonder je over de prachtige resultaten....

Start to paint


De absolute basisbeginselen van waterverven via toegankelijke oefeningen...

Let it flow


Even vertragen en alle focus op het creëren...

Je wilt graag kennismaken met de wondere wereld van het aquarelleren maar het medium schrikt je nog wat af.  Je houd van een ‘hands on’ aanpak en wilt de theorie graag meteen omzetten in een tof praktijkproject.  Of in een ver verleden nam je reeds het penseel ter hand maar jouw kunstenaarskwaliteiten kunnen wel een opfrisbeurt gebruiken.  Dan is deze 2-delige basiscursus aquarel ideaal voor jou !!!


In de eerste les leren we de absolute basisbeginselen aan van het aquarelleren.  Je krijgt meer uitleg over de beschikbare materialen en waar je op moet letten bij de aankoop.  Vervolgens gaan we aan de slag met transparantie- en precisieoefeningen en het schilderen van gradiënten en wassingen.  Ook wordt in het kort de kleurenleer uitgelegd en leer je meer over het zelf mengen van de kleuren in je verfpalet.

In de tweede les van de cursus gaan we aan het werk met een concreet project, waarin we de aangeleerde beginselen toepassen.  We schilderen 3 kerstkaarten met een eigentijdse insteek.  Tijdens het uitwerken van ieder exemplaar, verfijnen we onze werkwijze en krijg je nog bijkomende schildertechnieken aangeleerd.  Zo zullen we gebruik maken van de ‘lifting’ en ‘masking’ techniek en gaan we lekker old school ‘spetteren’ met verf.  Ook werken we volgens het ‘nat-in-nat’ en ‘nat-op-droog’ principe.


Tijdens de lessen krijg je al het nodige schildermateriaal ter beschikking: aquarelverf, penselen, papier, afplaktape, potlood en gum, een mengpalet, … Wat je wel zelf eventueel mag meebrengen, is een schort om je kleren te beschermen.  Voor de rest hoef je nergens aan te denken en kan je heerlijk je creativiteit laten stromen!

We werken uitsluitend met kwalitatieve kunstenaarsmaterialen en volgens de inspiratie van het moment.  De werkjes kunnen dus wat afwijken van de foto's die op de website getoond worden.

 

Na de les mag je een E-book in je mailbox verwachten met een samenvatting van de belangrijkste informatie die gegeven werd over de benodigde schildermaterialen.  Zo kan je thuis in alle rust dingen terug gaan opzoeken, wanneer je eigen spulletjes wilt aanschaffen om het aquarelleren zelf verder te ontdekken.

PRAKTISCH

PRIJS


De prijs voor de 2 lessen is €75 incl. BTW per deelnemende persoon. 


  • Incl. alle benodigde schildermaterialen om in de lessen te gebruiken.
  • Incl. E-book met een samenvatting van de belangrijkste info om eigen werkmateriaal aan te kopen.  
  • Excl. huur lokaal

VOORWAARDEN


De workshop kan geboekt worden vanaf 5 deelnemers.  Een groepje van 15 personen is het maximum om iedereen de kans te geven om vragen te stellen in alle rust.


Enige voorafgaande kennis van aquarel is niet vereist voor deze cursus.


Elke les duurt ongeveer 3h (korte pauze).

LOCATIE


De workshop wordt gegeven in den Ichter in Oudsbergen of op een andere locatie naar keuze.  

  

  • Lokaal op basis van het aantal deelnemers
  • Buiten Limburg wordt een km-vergoeding aangerekend van €0,40/km incl. BTW
  • Aanwezigheid van warm water en (plek voor) een beamer

Heb je nog vragen?


Stuur een mailtje of neem contact op via een privé bericht op sociale media en ik kom zo snel mogelijk bij je terug !